Ljekovito bilje za poboljšanu cirkulaciju

Bez kretanja i bez cirkulacije, nema života. Naš je cijeli organizam jedan čudotvoran i predivan, uzbuđujući svemir u malom. Stoga ću vam danas predstaviti prekrasne ljekovite biljke koje pokreću našu cirkulaciju, bez koje nam također nema života.

Cirkulacija = detoksikacija = život za sve naše stanice

GLOG, Crataegi summitates, biljka za cirkulaciju i jačanje srčanog misića. Tonik za srce, hrana i snaga za srčane stanice i regulaciju tlaka.

KOPRIVA, Urticae folium, korov, ali puna željeza, klorofila, odlična biljka za cirkulaciju i diurezu, tj. bolji rad bubrega.

IMELA, biljka koja je u stvari poluparazit, živi na drugom drveću, prvenstveno voćkama. Odlična ljekovita biljka za perifernu cirkulaciju, ali i za imunitet, za detoksikaciju jetre..

BOROVICA, Juniperi fructus, biljka koju zovemo i kleka, a izuzetno dobro potiče cirkulaciju i rad bubrega. Prema načinu djelovanja, borovica je RUBEFACIJENS, jer kod primjene izvana, utrljavanjem u kožu, koža pocrveni zbog pojačane cirkulacije a time smo dobili i odlično djelovanje na bolne zglobove i misiće.

LAVANDA, Lavandulae flos, biljka lijepog izgleda i jos ljepšeg mirisa. Zamislite da ste u polju lavande, zamislite njihanje ljubičastih cvjetova na vjetru i taj miris, opuštajući, smirujući… No, eksternom primjenom, lavanda odlično potiče cirkulaciju.

RUŽMARIN, Rosmarini folium, još jedna naša domaća izuzetno ljekovita biljka. Iglice ružmarina i plavi cvjetići boje mora divnog su mirisa. Osvježava, razbuđuje, potiče cirkulaciju, ali potiče i peristaltiku crijeva… Sve se pokreće.

ARNIKA, Arnicae flos, biljka s visokih brda i planina, pa se zove i brđanka. Potiče cirkulaciju, ubrzava razgradnju hematoma (modrica), olakšava bolove u zglobovima…

LAZARKINJA, Asperulae herba, biljka koja se zove mirisna lazarkinja jer miriši fino, opojno, na med i sijeno…potiče cirkulaciju, rad bubrega, i rastvara ugruške, tj. razrjeđuje krv koja je sklona zgrušavanju i zaštopavanju krvnih žila, a tada nam je i cirkulacija u opasnosti.

PROŠIRENE VENE I KAPILARE: Treba piti čaj od koprive, stolisnika i imele. Jednu litru dnevno. Mazati kapilare i vene tonikom od kestena i gelom od lavande. Ujutro i navečer.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.