Najbolje biljke za izgubiti višak kilograma

Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec upoznat će vas s 12 biljaka koje vole vašu jetru i koje vam pomažu u detoksikaciji organizma. Te ljekovite biljke ujedno potiču metabolizam, smanjuju apetit i pomažu kod mršavljenja.


MASLAČAK – korijen maslačka bogat je inulinom i velika nam je pomoć kod mršavljenja, detoksikacije organizma, poticanja jetre i gušterače na bolji rad, a zbog flavonoida ima i protuupalno i diuretsko djelovanje. Diuretici su biljke i ljekovita sredstva koja potiču bubrege na bolji rad tj. potiču mokrenje. Maslačkov korijen pomaže i kod šećerne bolesti tj. u regulaciji i snižavanju šećera u krvi.

PIRIKA – podanak pirike bogat je silicijevom kiselinom, ali i nekim drugim ljekovitim tvarima te pomaže kod problema kao što su: masna jetra (steatosis hepatis), povišene masnoće u krvi, a poticanjem bubrega na rad kompletno čisti krv od toksina.

KOPRIVA – listovi i korijen koprive gotovo su neizostavni sastojak čajeva i biljnih kapi za čišćenje krvi, poticanja boljeg rada jetre, snižavanje masnoća u krvi, za pojačavanje cirkulacije. Uz koprivu, jetra će bolje lučiti žuč u žučni mjehur, a time i olakšavati probavu masne hrane te pomoći u topljenju žučnog pijeska ili kamena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.