Najbolje biljke za izgubiti višak kilograma

BOROVICA – plodovi borovice ili kleke su rubefacijens -pojačavaju cirkulaciju i rad bubrega te rad jetre i žuči. Plodove koristim u čaju ili biljnim kapima, a eterično ulje neizostavan  je sastojak ulja i krema za masažu protiv celulita tj. za zagrijavanje kože,potkožnog tkiva i poticanje cirkulacije. Boljom cirkulacijom bolje i brže otpremamo sve toksine iz našeg krvotoka tj. iz organizma.

HIBISKUS – cvjetovi hibiskusa uglavnom sadrže voćne kiseline i dosta vitamina C (kao i šipak) .U ovom slučaju bit će nam korigens okusa, mirisa i lijepe crvene boje čaja, a organizmu će dobro doći i vitamin C  kao antioksidans.

Eto, ispričala sam kratku priču o ovih 12 ljekovitih biljaka, ovih 12 apostola našeg zdravlja, našeg dobrog metabolizma, zdrave jetre, žuči i gušterače. No, ljekovitih biljaka ima još, i uvijek se mogu različito kombinirati i dozirati. Sve ovisi o meni  kao  vašem liječniku  i fitoterapeutu, te o vama tj. vašoj dijagnozi, simptomima, godinama, o vašem  stresu i imunitetu, lijekovima koje uzimate itd. Uz čajeve se obavezno konzumiraju i biljne kapi. Preporučam i masažu jednom tjedno ili barem doma napravite kupku ili piling od krupne morske soli, malo maslinovog ulja u kojem ste otopili par kapi eteričnog ulja ružmarina, borovice, lavande i  bora ili korijandera  i ti sastojci su promjenjivi).

I za kraj – u nastojanjima da nam jetra i organizam što bolje funkcioniraju ne će nam pomoći samo šalica zdravlja. Moramo povećati tjelesnu aktivnost i trošenje kalorija, a smanjiti unos hrane, naročito masne, slatke, najkaloričnije namirnice. To nam je najteže, ali nema nam druge. Godine polako nose svoje, a za zdravlje se moramo potruditi i poprilično namučiti. Ljekovite biljke nam  pomažu.

Pružite im svoje ruke i nježno (i odlučno) obuhvatite svoju šalicu toplog i mirisnog čaja, svoju šalicu zdravlja, svoju šalicu sreće i zadovoljstva!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.