Neplodnost

Budući da se kod PCO većinom radi i o neredovitim anovulacijskim ciklusima, o povišenom prolaktinu, ili niskom progesteronu, ili visokim estrogenima, visokom FSH… potrebno ih je uravnotežiti odgovarajućim biljkama, tzv. fitoestrogenima, te doći do ovulacije, menstruacije, a onda i do trudnoće. Ženske ljekovite biljke kao što su kopriva, preslica, kamilica, matičnjak, vrkuta, stolisnik, tormentila, konopljika, peršin, zdravac, neven, imela, hibiskus, bazga, cestoslavica, anđelika… odlične su biljke za rješavanje neplodnosti uzrokovane navedenim problemima i dijagnozama.

Naravno, ovdje sam nabrojala skoro sve biljke, ali se ne koriste sve u jednom čaju. Svaka čajna mješavina, a tako i tinkture, kreme i ulja, pripremaju se od odgovarajućih biljaka, ovisno o dijagnozi. Osim toga, ženama preporučujem i sjedeće kupke u stolisniku ili kamilici, hrastovoj kori ili preslici. U tim kupkama voda mora biti do visine pupka. Ujedno se donji dio trbuha maže kremom za poticanje cirkulacije, za hormonalnu ravnotežu, protiv upala i priraslica. Sve ljekovite tvari iz kreme prelaze za 5-7 minuta u krvotok i djeluju lokalno u traženom području. Mogu se provoditi i kupke nogu u čaju od rosopasa.

Za oba partnera mogu preporučiti i đumbir. Ili kao čaj, jedna žličica na šalicu vode, ili ga nasjeckajte i jedite uz meso i povrće. U slučaju Ureaplasme, E.coli ili neke druge bakterije koja može ugroziti plod i trudnoću, u terapiju se uvodi i brusnica, majčina dušica, timijan, kadulja… Naravno, sve u određenim količinama i dozama, za svakog pacijenta individualno.

I CIN uz HPV česta je dijagnoza koju treba riješiti prije trudnoće. Terapija za CIN je odlična, piju se čaj i kapi, a uljna mješavina od kantariona, nevena, čajevca, eukaliptusa, lavande, kadulje, ravensare… nanosi se na tampon i drži u rodnici kroz noć, ili svaku drugu noć. Kad krenemo s terapijom, treba ju provoditi najmanje 6 mjeseci. Čaj se pije redovito, svaki dan u količini od jedne litre. U čaj se kapaju kapi, svaki dan po 50 kapi, a poslije dozu povećavam na 100-150 kapi dnevno.

Neki me pacijenti razvesele lijepom viješću o trudnoći već za četiri mjeseca, a nekima je bilo potrebno i do 15 mjeseci. No, ipak smo stigli do cilja, do trudnoće, poroda i zdrave bebice. Do sada sam radila s tri pacijenta bez spermija, ali smo ih dobili. Teškom mukom, ali ipak, pa me i ta tri slučaja izuzetno vesele. Ovaj ću tekst završiti jednom pričicom.

Liječila sam jedan par i nakon 5-6 mjeseci terapije, javili su mi da su trudni. Trošili su čaj i kapi redovito, ali su bili i u Irskoj na putovanju i odmoru. I tamo su začeli malog Irca ili Irkinju, hehe, sad se više ne sjećam. Dakle, poanta je u tome da se treba i odmoriti i relaksirati i u ovom brzom tempu, pokušati od sebe odbaciti taj stres što dalje. Tako ćete lakše doći i do trudnoće… ili otputujte u Irsku 🙂 Otputujte, otputujte bilo gdje i – uživajte! 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.