Borba protiv infekcija i spolno prenosivih bakterija

U ovom sam naslovu obuhvatila sićušne, spolno prenosive parazitske bakterije koje su  inače normalni stanovnici naše flore, ali ako se razmnože i prijeđu određenu količinu – govorimo o INFEKCIJI.
Ove bakterije dijagnosticiramo laboratorijskim pretragama u brisu uretre, brisu rodnice, novorođenče se može zaraziti prolaskom kroz porođajni kanal…
 
 
Nije pouzdano dokazano da uzrokuju pobačaj (njega mogu izazvati na stotine drugih uzroka ) i sa 100% sigurnošću nitko ne moze tvrditi da ugrožavaju trudnoću, ali ipak ih sve česće povezujemo s nastalim komplikacijama, neplodnošću i pobačajem. Naime, ove bakterije uzrokuju nespecifične upale uretre, vrata maternice tj.cervixa, male zdjelice,bolove i apscese…
Ako uđu dublje, izazivaju upalu endometrija , jajovoda , jajnika, uz priraslice i neprohodnost jajovoda a time se naravno sve dodatno komplicira i ne ostvaruje željena trudnoća.
 
Žene imaju bol u zdjelici, svrbež, peckanje, iscjedak i svaka komplikacija ove upale kod trudnice može dovesti do prijevremenog porođaja i pobačaja. Kod trudnica Ureaplasma moze uzrokovati upalu plodne ovojnice i prijevremeni porod. Inače, oko 40% trudnica inficira svoje čedo i zato je najbolje upalu i sve moguće komplikacije riješiti PRIJE trudnoće i u trudnoću ići sa urednim uro-ginekološkim nalazima.
 
Kako su prilično rezistentne na antibiotike (u klasičnoj ih medicini liječimo Tetraciklinskim i Eritromicinskim grupama antibiotika) a česti su i recidivi, ovdje ću vas upoznati s prirodnom fitoterapijom s kojom imam uspjeha u liječenju ovih “beštija”(kako ih ja od milja zovem ).
 
Liječe se oba partnera istovremeno, a kako previše antibiotika u ravnoteži flore napravi jos više nereda, da ne kažem štete, svakako preporučam fitoterapiju ako ste već bez uspjeha promijenili više antibiotika .
Mycoplasma je češća kod žena i dodatno uzrokuje bolove tijekom odnosa i krvarenje nakon odnosa,upale uretre i moguću upalu endometrija. 
 
Gardnerella se moze prenijeti i vlažnim ručnicima, priborom za irigaciju, u bazenima, u solariju…tijekom menopauze…govorimo o bakterijskoj vaginozi jer kad se Gardnerella počne previše razmnožavati ,mijenja se tj.pada pH vrijednost rodnice,ona gubi svoju prirodnu kiselost i pH odlazi iznad 7. A to je nezdrava sredina u kojoj se onda i Ureaplasma i Mycoplsma i E.coli počinju naglo umnažati ( u vagini a i u uretri prirodna kiselost treba biti oko 4,5 do 6 ). Kod Gardnerelle je iscjedak obilan, neugodnog mirisa na ribu (zbog kadaverina i putrescina koji se oslobađaju prilikom umnažanja anaerobnih bakterija). Iscjedak je obilan i nakon odnosa, prisutne su i neodređene iritacije, svrbež, bol, peckanje…crvenilo.
 
Chlamydia daje bijelo zučkasti nagomilan sekret u iscjetku,bolove u zdjelici,peckanje ali i krvarenje tijekom i nakon odnosa…obilnija krvarenja u ciklusu nego inače…moguće komplikacije i neplodnost.
Za sve ove bakterije nije bitan PAPA nalaz jer će on biti uredan ili neuredan.
Bitno je uz PAPU napraviti BRIS NA UREAPLASMU…MYCOPLASMU…CHLAMYDIU…TRICHOMONAS…GARDNERELLU.
 
 

3 Komentara

 1. Romana Kliček PULA

  Poštovana,
  Poštovana,molim Vašu pomoć za kćerku 20 godina. Dijagnoza-reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom.Skvamozna intraepitalna lezija, SILvisokog stupnja,CINII dysplasia media i promjene povezane s HPV v+c++e+ Učinjena je kolposkopija i biopsija tkiva,nalaz se očekuje.
  molim preporuku za čaj,lijek.sada ne uzima ništa osim vitamina i vegetarijanske prehrane

 2. Poštovana,

  Imam rizični HPV koji mi je izrokovao CIN 1 prije godine i pol. Pila sam neke čajeve tad i Papilocare za prevenciju lezija HPV-a i papa test mi je već tri puta zaredom uredan. Prije dva mjeseca imala sam spontani pobačaj u 8.tjednu trudnoće, a imam redoviti menstrualni ciklus i nikakvoh problema sa jajnicima. Pitam se je li povezano sa HPV-om. Što mi Vi preporučate kao terapiju u mom slučaju?

  Lijep pozdrav,
  Lara Telenta

 3. Dobar dan,

  Imam par pitanja vezanih uz ureaplasmu urealyctum(trenutno sam u 27.tjednu trudnoće), koja mi je otkrivena na početku trudnoće, u koncentraciji 10^5
  Popila sam sumamed, pa ponovni bris pokazao je istu koncentraciju i jos jednom dobila istu terapiju sumammeda 500x3dana.
  Nakon toga brisom je ustanovljeno da je prisutna i dalje 10^4, i nakon propisanog i popijenog eritromicina, za 10 dana rađen mi je ponovni bris koji je pokazao koncentraciju >10^5.
  Propisane su mi vaginalete Geonistin 6komada koje sada uzimam i paralelno sa njima utrogestan.
  Radila sam na pocetku trudnoce KKS bila je uredna, kao i nalazi urina koji su rađeni dva puta također uredni, za sada nemam nuspojava tokom trudnoće.

  Ljubazno Vas molim savjet, koje bi čajeve mogla koristiti u trudnoći za rješavanje ureaplasme? I u kojoj količini? Jer očito je izuzetno tvrdokorna u mojoj trudnoći.
  Hvala Vam na svakom savjetu.

  Lijepi pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.