Borba protiv infekcija i spolno prenosivih bakterija

 
Jos ću vam objasniti bakterijske vrijednosti u nalazima, pa idemo na fitoterapiju. Dakle granična vrijednost količine  bakterija (koje vam pišu u nalazima) je 10 na 4. Mi liječnici tu možemo a i ne moramo propisati antibiotik. Sve ispod toga, dakle 10 na 3 i manje nije za antibiotik. A sve više od 10 na 4 ,dakle 10 na 5 ili 10 na 6 je za antibiotik ili jos bolje za fitoterapiju.
 
Čaj za Ureaplasmu
 
Dnevno je potrebno pomalo,kroz cijeli dan popiti litru čaja. U čaj dodajemo i malo meda od kadulje ili šumski med i sok od jednog limuna da čaj dodatno obogatimo i vitaminom C koji je odličan antioksidanas.
Kopriva i preslica su diuretici,pomoći će u tjeranju viška vode iz organizma,pogotovo kod trudnica s edemima,a pomažu nam i kod anemije te općenito detoksikacije organizma. Matičnjak smiruje organizam. Upale su naime često posljedica i stresa, sve prisutnijeg u našem životu. Matičnjak mogu zamijeniti glogom, gospinom travom ,hmeljom ili jaglacem, lazarkinjom..odoljenom…ima uvijek biljaka koje imaju slično djelovanje ali se mora paziti. Sve biljke nisu za trudnice, pa tako ni hmelj ni veće količine vrkute…komorača zbog potencijalno estrogenskog djelovanja, a niti lazarkinja zbog razrjeđivanja krvi i mogućeg krvarenja.
 
Zato pripremu fitoterapije prepustite meni kao liječniku tj.školovanim fitoterapeutima.
Sve navedene biljke ne stavljam uvijek u jednu čajnu mješavinu. U stvari češće dodajem još i neke druge ljekovite biljke, po potrebi, ovisno o dijagnozi, simptomima pacijenta, godinama.
 
Neven ili imela ili bazga su imunološke biljke , podižu nam i jačaju imunitet. Bez dobrog imuniteta nema ni uspješne  borbe s bilo kojom bakterijom ili virusom. Stolisnik je protuupalna i rekla bih ženska biljka kao i kadulja, no zbog TUJONA u eteričnom ulju kadulje, ovu biljku moramo kuhati 3 minute, otklopljenu.
Mnoge moje pacijentice su mi rekle da su kroz cijelu trudnoću pile kadulju i nije im se dogodilo ništa loše.
Znači, nije problem u kadulji i nije ona abortivna biljka ako ju pravilno pripremimo i pravilno doziramo.
Islandski lišaj sadrži uz sluz i gorke tvari i tzv. biljne antibiotike – FITONCIDE , pa nam uz trputac dodatno pomaže u borbi protiv upale. Kamilica je antiflogistik, protuupalna i antibakterijska biljka…rusomača smiruje krvarenja..I tako bih mogla još nabrajati ali neću.
 
Mislim da ste shvatili da je fitoterapija ozbiljna znanost, grana farmakognozije i da za pripremu bilo kojeg pripravka trebate biti stručna i školovana osoba.
Oni koji kažu da biljke ne pomažu u stvari ne znaju fitoterapiju i iz iskustva i povratnih informacija znam da si te osobe vrlo često odaberu i krive biljke i krive doze.
 
Tinktura protiv Ureaplasme
 
Za tinkturu upotrebljavam obavezno imelu ili neven kao imunološke biljke. I dodatno biram ljekovitu antibakterijsku biljku za drugu tinkturu. Biljke se namaču tj.maceriraju 14 dana u 50% do 60% alkoholu, procijede i profiltriraju, te su spremne za uporabu. Krećem s dozom od 50 kapi dnevno u litri mlakog čaja, a poslije tu dozu pojačavam i do 150 kapi dnevno, tj.sve prilagođavam pacijentu, vodim ga i savjetujem.
 
 
Ulje za rodnicu
 
 • Et.ulje lavande
 • Et.ulje kadulje
 • Et.ulje čajevca
 • Et.ulje ravensare (ako imamo i HPV infekciju)
 • Et.ulje bergamota ili bora
Ovo ulje pripremam na bazi ulja gospine trave tzv.kantarion i bademovim ili tamanu uljem. To su ulja srednje velikih molekula koja mu omogućavaju da ostane na površini sluznice ali i da se resorbira.
Tako uspijevam dobiti i zaštitno površinsko ali i dublje protuupalno i protubakterijsko djelovanje.
Uljem se natopi mini tamponić i drži u rodnici svaku drugu noć. Po potrebi i svaku noć a kad nalazi budu dobri, terapija se još pomalo održava s uljem na tamponiću , 1 – 2 x tjedno.
Ujutro se tampon izvadi i cijeli se postupak ponavlja opet svaku 2. noć.
 
 

3 Komentara

 1. Romana Kliček PULA

  Poštovana,
  Poštovana,molim Vašu pomoć za kćerku 20 godina. Dijagnoza-reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom.Skvamozna intraepitalna lezija, SILvisokog stupnja,CINII dysplasia media i promjene povezane s HPV v+c++e+ Učinjena je kolposkopija i biopsija tkiva,nalaz se očekuje.
  molim preporuku za čaj,lijek.sada ne uzima ništa osim vitamina i vegetarijanske prehrane

 2. Poštovana,

  Imam rizični HPV koji mi je izrokovao CIN 1 prije godine i pol. Pila sam neke čajeve tad i Papilocare za prevenciju lezija HPV-a i papa test mi je već tri puta zaredom uredan. Prije dva mjeseca imala sam spontani pobačaj u 8.tjednu trudnoće, a imam redoviti menstrualni ciklus i nikakvoh problema sa jajnicima. Pitam se je li povezano sa HPV-om. Što mi Vi preporučate kao terapiju u mom slučaju?

  Lijep pozdrav,
  Lara Telenta

 3. Dobar dan,

  Imam par pitanja vezanih uz ureaplasmu urealyctum(trenutno sam u 27.tjednu trudnoće), koja mi je otkrivena na početku trudnoće, u koncentraciji 10^5
  Popila sam sumamed, pa ponovni bris pokazao je istu koncentraciju i jos jednom dobila istu terapiju sumammeda 500x3dana.
  Nakon toga brisom je ustanovljeno da je prisutna i dalje 10^4, i nakon propisanog i popijenog eritromicina, za 10 dana rađen mi je ponovni bris koji je pokazao koncentraciju >10^5.
  Propisane su mi vaginalete Geonistin 6komada koje sada uzimam i paralelno sa njima utrogestan.
  Radila sam na pocetku trudnoce KKS bila je uredna, kao i nalazi urina koji su rađeni dva puta također uredni, za sada nemam nuspojava tokom trudnoće.

  Ljubazno Vas molim savjet, koje bi čajeve mogla koristiti u trudnoći za rješavanje ureaplasme? I u kojoj količini? Jer očito je izuzetno tvrdokorna u mojoj trudnoći.
  Hvala Vam na svakom savjetu.

  Lijepi pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.