Gastritis / H.Pylori

MASTICA ZA JEZIK

Ukoliko imate bijeli jezik, i bijelu sluznicu nepca i usne šupljine,a sve je to uzrokovano viškom želučane kiseline,preporučam masticu. Mastica je na bazi lišaja, kadulje, propolisa…prirodnih ulja.. S njom se mažu navedena mjesta da smirimo djelovanje jake želučane kiseline koja jednostavno “spaljuje” sve na svome putu dok hlapi iz želuca i diže se prema gore,pa su često upalom zahvaćeni jezik,usna šupljina i sinusi.

ULJE ZA MASAŽU TRBUHA 

Zbog bolova i nadutosti ponekad pacijentima s gastritisom ali i Colitisom, pripremim i ulje. Trbuh se masira 2 x dnevno u kružnim pokretima,u smjeru kazaljke na satu.

Nije dovoljno samo blago namazati trbuh. Ipak treba malo i pritisnuti i dobro utrljati ovo blagotvorno i ljekovito ulje. U bazno ulje dodajem po 5 kapi eteričnog ulja komorača,lavande,ružmarina,tamjana i bergamota. Par kapi ovog ulja kapnite na svoje dlanove, protrljajte da se malo zagrije i masirajte svoj trbuh dok se ulje ne upije.

Mogla bih vam preporučiti i neven i kurkumu i trputac i bijeli sljez…ali opet ponavljam. Javite mi se sa svojim nalazima, simptomima, i nakon dogovora s vama i uzete anamneze moći ću vam odrediti terapiju. Ciljano i upravo za vas.

Uvijek kažem svojim pacijentima, teško je liječiti želudac jer on stalno radi, stalno jedemo i pijemo, ne mogu ga kao nogu imobilizirati u longetu i staviti u mirovanje.

No, sretna sam i presretna jer sam unatoč tome uspjela, i svi moji gastritičari su odlično.

Ne ide prebrzo (nije ni došlo preko noći), svima treba bar 4 do 6 mjeseci terapije, ali ide, stižemo do cilja, do zdravlja.

A to je najvažnije!

I ne zaboravite na KOMPLIKACIJE

  • ULCUS GASTRI ILI DUODENI, čir tj.vrijed
  • OESOPHAGITIS CHR. ,upala jednjaka
  • GERB ,kronična bolest želuca i jednjaka koja moze dovesti i do karcinoma.
  • HEMATEMEZA  – povraćanje krvi koja je djelomično probavljena i sliči talogu kave
  • MELENA  – krv u stolici, tamna stolica poput katrana

Stoga što prije krenite s biljnom terapijom jer je prirodna, bez nuspojava, blaga a opet dovoljno jaka i efikasna da vas izliječi prije navedenih komplikacija.

Pozdravček! :*