Problemi sa prostatom

FITOTERAPIJA

U fitoterapiji uspješno koristim ljekovito, ispitano i dokazano ljekovite bilje. Rezultati su odlični, ali ne idu prebrzo jer je prostata slabo prokrvljena žlijezda s relativno slabom mrežom krvnih žila pa je potrebno nešto vremena da sve aktivne i ljekovite tvari prodru u unutrašnjost i počnu djelovati. No, za 3 – 4 mjeseca imamo početne rezultate i pomalo vidimo da se simptomi kod pacijenta smiruju a i PSA se smanjuje u normalu (to je specifični antigen koji mora biti manji od 4).

Ljekovite biljke izbora su:

  • BRUSNICA,KOPRIVA, PRESLICA…bogate silicijevom kiselinom i željezom,diuretici
  • NEVEN s protuupalnim, imunološkim i protutumorskim djelovanjem
  • GLOG I KAMILICA bogati protuupalnim flavonoidima i eteričnim uljem
  • BOROVICA s alfa i beta pinenima u eteričnom ulju i rubefacijensima, potiče cirkulaciju a time lakše odstranjujemo upalne stanice i detritus i izbacujemo ih iz prostate.
  • VODOPIJA bogata cinkom i kolinom,odlična za normalan rad prostate
  • VRBOVICA pomaže kod krvarenja i upale,bolova..

Ima tu još nekih ljekovith biljaka,no, nemoguće mi ih je sad sve nabrojati i opisati. Pacijentu pripremam terapiju nakon što pogledam nalaze i uzmem anamnezu. Tada odredim koje ću ljekovito bilje staviti u terapiju i u kojoj dozi i u kojem obliku farmakološkog pripravka. Ovisno o simptomima i godinama a i nekim nuz dijagnozama koje pacijent ima, odredit ću terapiju i polako krećemo do cilja.

Korak po korak. Ništa neće ići prebrzo, ali će ići, a to je najvažnije i ne zaboravite da ljekovito bilje ako se ispravno pripremi i dozira, nema nuspojava i neće negativno utjecati na spolne funkcije i erekciju i ejakulaciju( za razliku od klasičnih lijekova koji baš u tom podučju djeluju s negativnim nuspojavama).

Jedan komentar

  1. Roko Velić

    Molim vas da mi se javite na mail, trebam vas..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.